There was an error in this gadget

Monday, February 14, 2011

semalam Valentine, hari ni Maulidur Rasul.

salam.

semalam (14/2/2011) sume org tau hari valentine.
dlm bahasa kasarnye, hari maksiat sedunia.
ahaha kenape hamba cakap camtu?

hmm.. rasenye takyah explain kot,
sume org pun tau 14/2 adalah hari utk couple2 kat dunia ni bercintan-cintan secara terbuka.
hotel-hotel 5 stars, 4stars, 3 stars n yg takde star pun laku.
sebab ape? sebab all couples arround da world check-in bilik2 kat situ.
utk ape? aishh takkan hamba kene explain jgk kot..
ehem ehem.. hamba tak kawin lg, belum cukup ilmu bak kate org >_<
hahah korang pikir la sendiri ape yg diorang buat kat situ.
hmm maybe diorang sesaje tumpang tidur kat situ, pastu tak sengaja terpeluk. pastu tercium. pastu terbukak baju. pastu ter-itu ter-ini. sssttt hamba takleh teruskan tulis benda2 camni, tak pasal2 merosak pemikiran kanak2 diluar sana. *cehh macam la diorang bace blog ni kan? >_<

yang pasti, hari valentine ni bukanlah budaya kita umat Islam seluruh dunia.
ni semua budaya barat bin kafir bin ahli neraka. hamba bukan nak salahkan sape2,
tp hamba rase takut budaya ni macam jd trend remaja2 zaman skrg yg couple sana-sini.
Islam mane ade ajar sume tuh. tak baik tau.. mendekati zina tu. bahaya. takut2 nanti kadar pembuangan bayi kat m'sia ni meningkat pulak.
TAK CAYE? takpe.. tgk la nanti hujung tahun (bulan september - disember)
hamba yakin sgt sgt sgt makin byk isu buang bayi di seluruh pelusuk negeri. *cewah ayat nak poyo
*see.. setan kat tengah2 tu. korang nak buat camni make sure nikah dulu tau!


yang menariknye tahun ni, hari valentine jatuh tepat sehari sebelum hari Maulidur Rasul (hari ni!)
hmm sayang seribu kali sayang hamba tak dapat sambut hari besar ni coz tempat keje hamba hari ni tak cuti so hamba pun kene masuk keje. huhuhu tp takpe, hamba redha.
yg penting selawat dan salam kpd baginda jgn putus dan jgn jemu kita lafazkan.

alamak, hamba ngantuk la.. pause dulu la post ni, nnt hamba sambung lg k.
-.- zzZ..

Thursday, February 10, 2011

Kasi gegar dunia..

Assalamu'alaikum, salam sejahtera, salam 1Malaysia kepada semua blogger & reader diluar sana.

huhuh selama ni hamba just bace blog org je.
byk jgk blog2 yg menarik lg bermanfaat tp byk jgk merepek lg merapu (hamba rase macam nak jentik telinga blogger tsb kuat2)
haha biar la, takyah nak emo2.. relax sudah.. kalau taknak bace just leave the page. Ape susah? kan kan >_<
hamba ade jgk terniat nak buat blog sendiri, tp hamba takut tak sempat update.. bosan la kalau tak update selalu kan?
sampai satu tahap, hamba rase hamba perlu jgk buat blog sendiri (sebab rase tak tahan nak buat gile macam korang sume para blogger seluruh Malaya!) hahaha.. *gelak besar

Act, bukan sebab tu.. sebab.. hamba rase blog ni boleh meringankan sikit beban kat kepale yg bebal ni. huhuh
so nak disingkatkan cerita, hamba pun buat la blog ni dgn niat nak memajukan bangsa melayu dan menaiktaraf ekonomi mereka! *alamak poyo sudahhh.. >_<
heheh takde la sampai camtu skali.. pemikiran hamba ni belum sampai tahap Mahathir, Anwar dll..
blog ni just nak share cerita n pengalaman hamba yg tak seberapa ni je..
kalau ade rezeki korang, nnt hamba share la jgk ilmu2 hamba yg tak seberapa..
ala takde la power sgt.. kalau setakat share lawak jenaka, ilmu permotoran, music instrument, renang, mengaji, bertani, memasak, kemas rumah, gosok baju, siram pokok bunga, nyanyi, tolong jiran petik buah mangga, bla bla bla.. (terlebih sudahh)

hahah cukup la dulu kot, kalau ade mase n idea insya-Allah hamba akan update selalu blog ni.
jumpa lg!

salam hormat,
lebahhijau.