There was an error in this gadget

Monday, February 14, 2011

semalam Valentine, hari ni Maulidur Rasul.

salam.

semalam (14/2/2011) sume org tau hari valentine.
dlm bahasa kasarnye, hari maksiat sedunia.
ahaha kenape hamba cakap camtu?

hmm.. rasenye takyah explain kot,
sume org pun tau 14/2 adalah hari utk couple2 kat dunia ni bercintan-cintan secara terbuka.
hotel-hotel 5 stars, 4stars, 3 stars n yg takde star pun laku.
sebab ape? sebab all couples arround da world check-in bilik2 kat situ.
utk ape? aishh takkan hamba kene explain jgk kot..
ehem ehem.. hamba tak kawin lg, belum cukup ilmu bak kate org >_<
hahah korang pikir la sendiri ape yg diorang buat kat situ.
hmm maybe diorang sesaje tumpang tidur kat situ, pastu tak sengaja terpeluk. pastu tercium. pastu terbukak baju. pastu ter-itu ter-ini. sssttt hamba takleh teruskan tulis benda2 camni, tak pasal2 merosak pemikiran kanak2 diluar sana. *cehh macam la diorang bace blog ni kan? >_<

yang pasti, hari valentine ni bukanlah budaya kita umat Islam seluruh dunia.
ni semua budaya barat bin kafir bin ahli neraka. hamba bukan nak salahkan sape2,
tp hamba rase takut budaya ni macam jd trend remaja2 zaman skrg yg couple sana-sini.
Islam mane ade ajar sume tuh. tak baik tau.. mendekati zina tu. bahaya. takut2 nanti kadar pembuangan bayi kat m'sia ni meningkat pulak.
TAK CAYE? takpe.. tgk la nanti hujung tahun (bulan september - disember)
hamba yakin sgt sgt sgt makin byk isu buang bayi di seluruh pelusuk negeri. *cewah ayat nak poyo
*see.. setan kat tengah2 tu. korang nak buat camni make sure nikah dulu tau!


yang menariknye tahun ni, hari valentine jatuh tepat sehari sebelum hari Maulidur Rasul (hari ni!)
hmm sayang seribu kali sayang hamba tak dapat sambut hari besar ni coz tempat keje hamba hari ni tak cuti so hamba pun kene masuk keje. huhuhu tp takpe, hamba redha.
yg penting selawat dan salam kpd baginda jgn putus dan jgn jemu kita lafazkan.

alamak, hamba ngantuk la.. pause dulu la post ni, nnt hamba sambung lg k.
-.- zzZ..

No comments:

Post a Comment